• slayt
Duyurular

Derneğimiz adına belge kaydı sadece derneğimizin genel merkezine yapılmamaktadır mağduriyet yaşamamak için 05326523581 ve 05389707041 numaralar ile irtibat kurmadan dernek adına belgelendirme kaydı yapan kişilere itibar etmeyin

 

www.tohi-der.com



M.E.B ile imzaladığımız protokol ile derneğimiz tarafından mesleki yeterlilik (topograf) sertifikası programı başlamıştır

 

www.tohi-der.com


Derneğimizin KAYSERİ Temsilciliği açılmıştır 


!!!DİKKAT!!! MEB onaylı mesleki Belgelendirme kayıtlarımız 03.01.2020 mesai bitimine kadar yapılmaktadır kayıt ile yetkili numaralar 05389707041 veya 05326523581

www.tohi-der.com


592/16 BAYRAKLI İZMİR ADRESİNDE DERNEĞİMİZİN İZMİR TEMSİLCİLİĞİ AÇILMIŞTIR İZMİR İL TEMSİLCİMİZ YAKUP ERDOĞAN TEL:05511732995


İstanbul Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0
       
Özlü Sözler
Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez. (Montaigne)
LİSE MEZUNLARINA MÜJDE

                                      UZAKTAN EĞİTİM NEDİR?

 

Uzaktan Eğitim, alışılmış geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı,  derslerin bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda, canlı ve katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitiminin adıdır.

  1. Öğrenci Merkezlidir.
  2. Fırsat eşitliği sunar.
  3. Fiziksel engelli öğrencilere eğitim olanağı sağlar.
  4. Coğrafi ve bölgesel engelleri ortadan kaldırır.
  5. Geleneksel eğitimden yararlanamayan kişiler için idealdir.
  6. Çalışan kişilerin öğrenimlerine devam edebilmesini sağlar.
  7. Kişinin kendi öğrenme hızında öğrenim görmesine imkân sağlar.
  8. Bilgiye hızlı ve kolay bir şekilde erişme imkânı sağlar. Yüzyüze eğitimde gereken ulaşım, barınma, konaklama, beslenme gibi ek harcamaları ortadan kaldırır.
  9. Öğretim elemanlarıyla etkileşimli ve dinamik bir öğrenme süreci yaşatır.
  10. Zaman ve mekândan bağımsız olması yönüyle öğrencilerin eğitim ortamına internet erişimi olan herhangi bir yerden 7/24 erişim olanağı sağlar.

 

Uzaktan Eğitimin Avantajları

 

  1. Artan eğitim fırsatları (Geçmişte çalışıyor olmak, öğrenim görmek istenen yerin uzaklığı ve benzeri sebeplerden dolayı yaşanan zorluklar günümüzde teknolojiden yararlanılarak sunulan uzaktan eğitim modeliyle aşılıyor.)
  2. Farklı coğrafi konumlarda daha fazla kişiye ulaşması gereken eğitimin zamanında verilmesi
  3. Çok farklı yerlerde olabilen konu uzmanları gerçek zamanda erişim
  4. Öğretim ortam ve metotlarında artan esneklik
  5. Öğretmen ve öğretim ortam kaynaklarının paylaşımındaki artış
  6. Öğrencinin çalıştığı yerde eğitilmesinin sağlanması ile artan üretkenlik
  7. Öğrenci yolculukları ve masraflarında azalma
  8. Öğretim ortamı ile gerçek çalışma ortamı arasındaki farklılığının azalması
  9. Öğretim masraflarında önemli ölçüde azalma
  10. Öğrencilerin derslere erişimini kolaylaştırma
  11. Bilgiye erişimin hızlanması ve kolaylaşması
  12. Öğretim materyallerinin dağıtımının hızlanması

ØUzaktan Eğitimde Dersin İşleyişi Nasıldır?

Uzaktan eğitim programlarında alacağınız dersleri online ortamda takip ederek öğreniminize devam edersiniz. Sınavlar ise klasik ve/veya test olarak uygulanabilmektedir. Uzaktan eğitim bazen senkron bazen ise asenkron olabilmektedir. Senkron eğitimlerde daha önceden belirlenmiş gün ve saatte öğrenciler ve dersin öğretmeni bilgisayar başında bulunur ve sanal bir sınıf oluştururlar. Bu sınıfta öğrenciler öğretim elemanına soru sorabildiği gibi aynı zamanda uzaktan eğitimde bazen yokluğu hissedilen sosyal etkileşim de ortadan kaldırılmış olur. Bu derslerde eğitim zamanı bağımsız olmamasına rağmen, yine önceden belirttiğimiz gibi mekân bağımsızdır. Öğrenciler şehrin, ülkenin ya da dünyanın farklı yerlerinden online olarak bir sınıf ortamı oluştururlar. Asenkron eğitim modeli ise hem zaman hem de mekândan bağımsız olarak işler. Size açık olan dersleri istediğiniz zaman girip takip edebilir, yarım bırakmanız durumunda bir dahaki girişinizde kaldığınız yerden devam edebilir ya da online olan öğretim elemanlarına sorular yöneltebilirsiniz. Şayet soru yönelttiğiniz öğretim elemanları online değilse, online oldukları zaman cevaplayabilmektedirler.

Uzaktan eğitim programları bazı durumlarda yüz yüze eğitim almayı gerektirebilir. Eğer başvurmuş olduğunuz uzaktan eğitim programı yüz yüze sınıf ortamında eğitim görmenizi gerektiriyorsa bu eğitim final sınavının hemen öncesindeki günlerde gerçekleştirilir.

  • Uzaktan Eğitim Programlarına Nasıl Başvuru Yapılır?

Uzaktan eğitim alabilmek için örgün eğitim kayıt şartlarının aynısı aranmaktadır. Yani ÖSYM tarafından hazırlanan YKS sınavına girerek, yeterli puanı almak gerekmektedir. Aldığınız bu puanla uzaktan eğitimi tercih edebilir, kazanmanız durumunda eğitiminize başlayabilirsiniz. Örgün eğitimden uzaktan eğitime geçme şansı bulunduğu gibi uzaktan eğitim bölümlerinden örgün eğitime geçebilme şansınız bulunmaktadır.

  • Uzaktan Eğitim Özellikle Kimler İçin Uygundur?

Uzaktan Eğitim; Örgün eğitim sisteminin dezavantajlarının çoğunu ortadan kaldırması sayesinde herkes için uygun hale gelmiş bir eğitim sistemidir. Size yaşam düzeninizi değiştirmeksizin eğitim görme hakkı verir.

  1. İş hayatı yada kurulu bir yaşam düzeninin bozulması gibi durumlar Uzaktan Eğitim sisteminde herhangi bir sorun teşkil etmemektedir. Mevcut bütçenizi uygun şekilde, bulunduğunuz yerde hem çalışma hayatınızı hem de eğitiminizi devam ettirebilirsiniz.

 

 

 

 

 

YKS SINAV BAŞVURU TARİHLERİ

 

SINAV

SINAV TARİHİ

SINAV BAŞVURU TARİHİ

GEÇ BAŞVURU TARİHİ

SONUÇ TARİHİ

YKS 
Yükseköğretim Kurumları Sınavı 
2018-YKS 1. Oturum (TYT)

 

 

23.06.2018

 

 

01.03.2018
21.03.2018

 

04.04.2018
04.04.2018 23:59

 

 

31.07.2018

YKS 
Yükseköğretim Kurumları Sınavı 
2018-YKS 2. Oturum

 

 

24.06.2018

 

 

 

 

 

01.03.2018
21.03.2018

 

04.04.2018
04.04.2018 23:59

 

 

31.07.2018

 

 

 

 

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM ÖĞRENİM ÜCRETİ VE KATKI PAYI MİKTARLARI

BAKANLAR KURULU TARAFINDAN AÇIKLANAN 2017-2018 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ

  OKULU

UZAKTAN EĞİTİM (1 dönem)

UZAKTAN EĞİTİM MESLEK YÜKSEK OKULU

385.00 TL

 

Not: Öğrenci her dönem sonunda Sınıf başarı ortalamasında %10’luk duruma girmesi durumunda ücreti %50 oranında düşmektedir.

  • Uzaktan Eğitim Sınavları Nasıl Yapılmaktadır?

Ara sınavlarda online uygulamalar tercih edilmektedir. Final ve Bütünleme sınavları belirli gün ve saatte klasik sınav yöntemiyle (yüz yüze) bir araya gelinerek yapılmaktadır. Ayrıca bütünleme sınavları yapıldığından dolayı yaz okulu bulunmamaktadır.

  • Uzaktan Eğitim Programlarının Üniversitenin Diğer Programları Arasında Eğitim Kalitesi Farkı var mı?

Uzaktan Eğitim programlarında derslerin büyük çoğunluğu üniversitenin alanında uzman akademisyenleri tarafından verilmektedir. Bununla birlikte özel sektör ve çeşitli kamu kurumlarında yine alanında uzman kişilerle de eğitimin içeriği çeşitlendirilerek öğrencilerin sadece akademik bilgi değil uygulama ve saha bilgisi edinmesi de amaçlanmaktadır.

Dersler dijital ortamda örgün öğretimde olduğu gibi öğretim elemanı ve öğrenciler arasında canlı olarak gerçekleştirilmekte ve interaktif bir ortam sunulmaktadır. Bununla birlikte öğrenciler çeşitli uygulamalar ile diledikleri zaman öğretim elemanı ile iletişime geçebilir, kendilerine ayrılan “Forum” alanında sınıf arkadaşları ile soru, sınav, ders vb. konularda paylaşımlarda bulunabilirler. Derslerin işleyişi, kalitesi ve devamlılığı Afyon Kocatepe Üniversitesi tarafından kontrol edilmekte ve değerlendirilmektedir.

  • Uzaktan Eğitim Mezunlarıyla Örgün Eğitim Mezunlarının Hakları Arasında Fark Var mı?

Uzaktan Eğitim programlarımızdan mezun olan öğrencilerimiz aynı programın örgün eğitim mezunları ile aynı haklara ve unvanlara sahip olurlar. Önlisans diploması almış olan öğrencilerimiz DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile lisans programlarına geçiş yapabilirler. 

  • Öğrenim Yönetim Sistemi'ne nasıl erişebilirim? 

 Öğrenim Yönetim Sistemi’ ne erişim için internet bağlantısına sahip bilgisayar, tablet ya da cep telefonu gibi akıllı cihazlar kullanmanız gerekmektedir. Okulumuza kaydınız yapıldıktan sonra size verilen kullanıcı adı ve şifre bilgilerini kullanarak sisteme belirtilen aygıtlar aracılığı ile giriş yapabilirsiniz. 

  • Öğrenim Yönetim Sistemi'nde nasıl eğitim alabilirim? 

 Öğrenim Yönetim Sistemi üzerinde, ders içeriklerini takip edebilir, eş zamanlı olarak ders danışmanınız ve diğer öğrencilerle sohbet edebilir, forum, özgür ansiklopedi gibi ortamlarda fikirlerinizi ve bilgilerinizi paylaşabilir, derslerle ilgili duyuru, ödev ve alıştırmalara ulaşabilir, vize sınavlarınızı olabilir ve başarı notlarınızı öğrenebilirsiniz. 

  • Mezuniyet Diploması nasıl olmaktadır? 

            Okulumuzdan mezun olmanız durumunda alacağınız diplomada üniversite, yüksekokul adı ve mezun olduğunuz program bilgisi belirtilecektir. 

  • Sınavların Yöntemi ve Etki Oranı Nedir? 

 Okulumuzda vize sınavları Internet üzerinden yapılmaktadır. Final sınavları ise ilan edilen tarihlerde, üniversitemiz bünyesinde, sınıf ortamında yapılmaktadır. Ders sonu başarı notunuz hesaplanırken, vize sınavının % 20'si, final sınavının ise %80'i toplanmaktadır. Ayrıca, başarı notlarının hesaplanmasında Öğrenim Yönetim Sistemi içerisinde gerçekleştirdiğiniz diğer faaliyetler de [ödev(ler), Forum ortamında etkileşim, sohbetlere katılım] etkili olmaktadır. Okulumuza kayıtlı öğrencilerin mazeret sınavı hakkı bulunmamaktadır. 

  • Devam zorunluluğu var mıdır? 

 Afyon Kocatepe Üniversitesi Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu Ön Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin 20'nci maddesine göre, Uzaktan Eğitim programlarına kayıtlı öğrencilerde staj hariç devam zorunluluğu aranmamaktadır. Ancak ders danışmanları, öğrencilerin sistem üzerindeki ders ve faaliyetlere katılımını, başarı notlarının belirlenmesinde not olarak değerlendirebilmektedir. 

  • Staj faaliyetleri zorunlu mudur? 

Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokullarında, diğer bütün Meslek Yüksekokullarında olduğu gibi, staj faaliyetleri zorunludur. Stajını yapmayan öğrenci okulumuzdan mezun olamamaktadır. Eğer herhangi bir kurumda, okuduğunuz bölüm ile ilgili herhangi bir işte çalışıyorsanız, ilgili kurumda çalıştığınıza dair bir belgeyi okulumuza getirmeniz halinde staj faaliyetlerinden muaf tutulabilirsiniz.

  • Diğer programlara dikey veya yatay geçiş yapabilme imkanı var mıdır? 

 Açık veya uzaktan öğretimden diğer açık veya uzaktan öğretim diploma programlarına yatay geçiş yapılabilir. Açık ve uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilmesi için, öğrencinin öğrenim görmekte olduğu programdaki genel not ortalamasının 100 üzerinden 80 veya üzeri olması veya kayıt olduğu yıldaki merkezi  yerleştirme puanının, geçmek istediği üniversitenin diploma programının o yılki taban puanına eşit veya  yüksek olması gerekir.

Birinci veya ikinci öğretim diploma programlarından açık veya uzaktan eğitim veren diploma programlarına yatay geçiş yapılabilir.

Okulumuzdan mezun öğrenciler, dikey geçiş sınavına girerek, uygunluğu kabul edilen her hangi bir bölüme geçiş yapabilirler.

 

UZAKTAN EĞİTİM HARİTA VE KADASTRO PROGRAMI

  • Harita ve Kadastro Programı Afyon Kocatepe Üniversitesi Uzaktan Eğitim MYO’nda 2011 yılında kurulmuş olup aktif olarak devam etmektedir.
  • Program kontenjanı 52 olup 2018-2019 eğitim yılı için arttırılması planlanmaktadır.
  • Programın ağırlıklı olarak Harita ve Kadastro konusunda bilgi ve tecrübe sahibi olup özel sektör ya da kamu kuruluşlarında çalışanlar tarafından tercih edildiği görülmektedir.
  • Toplam eğitim süresi 2 eğitim öğretim yılıdır (4 dönem).
  • Program bünyesinde mesleki olarak Klasik haritacılık, Fotogrametri ve Coğrafi bilgi sistemleri eğitimleri ağırlıklıdır.
  • Dersler ve ara sınavlar online olarak yapılmaktadır.
  • Final ve bütünleme sınavları ise Afyon Kocatepe Üniversitesi dersliklerinde sınıf ortamında yapılmaktadır.

Final sınavları öncesindeki 5 gün uygulama haftası olup uygulama gerektiren dersler için öğretim elemanı eşliğinde mesleki ekipmanlarla birlikte pratik yapılmaktadır. Uygulamalara katılım zorunlu olmayıp final sınavlarına kat

                                      UZAKTAN EĞİTİM NEDİR?

 

Uzaktan Eğitim, alışılmış geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı,  derslerin bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda, canlı ve katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitiminin adıdır.

  1. Öğrenci Merkezlidir.
  2. Fırsat eşitliği sunar.
  3. Fiziksel engelli öğrencilere eğitim olanağı sağlar.
  4. Coğrafi ve bölgesel engelleri ortadan kaldırır.
  5. Geleneksel eğitimden yararlanamayan kişiler için idealdir.
  6. Çalışan kişilerin öğrenimlerine devam edebilmesini sağlar.
  7. Kişinin kendi öğrenme hızında öğrenim görmesine imkân sağlar.
  8. Bilgiye hızlı ve kolay bir şekilde erişme imkânı sağlar. Yüzyüze eğitimde gereken ulaşım, barınma, konaklama, beslenme gibi ek harcamaları ortadan kaldırır.
  9. Öğretim elemanlarıyla etkileşimli ve dinamik bir öğrenme süreci yaşatır.
  10. Zaman ve mekândan bağımsız olması yönüyle öğrencilerin eğitim ortamına internet erişimi olan herhangi bir yerden 7/24 erişim olanağı sağlar.

 

Uzaktan Eğitimin Avantajları

 

  1. Artan eğitim fırsatları (Geçmişte çalışıyor olmak, öğrenim görmek istenen yerin uzaklığı ve benzeri sebeplerden dolayı yaşanan zorluklar günümüzde teknolojiden yararlanılarak sunulan uzaktan eğitim modeliyle aşılıyor.)
  2. Farklı coğrafi konumlarda daha fazla kişiye ulaşması gereken eğitimin zamanında verilmesi
  3. Çok farklı yerlerde olabilen konu uzmanları gerçek zamanda erişim
  4. Öğretim ortam ve metotlarında artan esneklik
  5. Öğretmen ve öğretim ortam kaynaklarının paylaşımındaki artış
  6. Öğrencinin çalıştığı yerde eğitilmesinin sağlanması ile artan üretkenlik
  7. Öğrenci yolculukları ve masraflarında azalma
  8. Öğretim ortamı ile gerçek çalışma ortamı arasındaki farklılığının azalması
  9. Öğretim masraflarında önemli ölçüde azalma
  10. Öğrencilerin derslere erişimini kolaylaştırma
  11. Bilgiye erişimin hızlanması ve kolaylaşması
  12. Öğretim materyallerinin dağıtımının hızlanması

ØUzaktan Eğitimde Dersin İşleyişi Nasıldır?

Uzaktan eğitim programlarında alacağınız dersleri online ortamda takip ederek öğreniminize devam edersiniz. Sınavlar ise klasik ve/veya test olarak uygulanabilmektedir. Uzaktan eğitim bazen senkron bazen ise asenkron olabilmektedir. Senkron eğitimlerde daha önceden belirlenmiş gün ve saatte öğrenciler ve dersin öğretmeni bilgisayar başında bulunur ve sanal bir sınıf oluştururlar. Bu sınıfta öğrenciler öğretim elemanına soru sorabildiği gibi aynı zamanda uzaktan eğitimde bazen yokluğu hissedilen sosyal etkileşim de ortadan kaldırılmış olur. Bu derslerde eğitim zamanı bağımsız olmamasına rağmen, yine önceden belirttiğimiz gibi mekân bağımsızdır. Öğrenciler şehrin, ülkenin ya da dünyanın farklı yerlerinden online olarak bir sınıf ortamı oluştururlar. Asenkron eğitim modeli ise hem zaman hem de mekândan bağımsız olarak işler. Size açık olan dersleri istediğiniz zaman girip takip edebilir, yarım bırakmanız durumunda bir dahaki girişinizde kaldığınız yerden devam edebilir ya da online olan öğretim elemanlarına sorular yöneltebilirsiniz. Şayet soru yönelttiğiniz öğretim elemanları online değilse, online oldukları zaman cevaplayabilmektedirler.

Uzaktan eğitim programları bazı durumlarda yüz yüze eğitim almayı gerektirebilir. Eğer başvurmuş olduğunuz uzaktan eğitim programı yüz yüze sınıf ortamında eğitim görmenizi gerektiriyorsa bu eğitim final sınavının hemen öncesindeki günlerde gerçekleştirilir.

  • Uzaktan Eğitim Programlarına Nasıl Başvuru Yapılır?

Uzaktan eğitim alabilmek için örgün eğitim kayıt şartlarının aynısı aranmaktadır. Yani ÖSYM tarafından hazırlanan YKS sınavına girerek, yeterli puanı almak gerekmektedir. Aldığınız bu puanla uzaktan eğitimi tercih edebilir, kazanmanız durumunda eğitiminize başlayabilirsiniz. Örgün eğitimden uzaktan eğitime geçme şansı bulunduğu gibi uzaktan eğitim bölümlerinden örgün eğitime geçebilme şansınız bulunmaktadır.

  • Uzaktan Eğitim Özellikle Kimler İçin Uygundur?

Uzaktan Eğitim; Örgün eğitim sisteminin dezavantajlarının çoğunu ortadan kaldırması sayesinde herkes için uygun hale gelmiş bir eğitim sistemidir. Size yaşam düzeninizi değiştirmeksizin eğitim görme hakkı verir.

  1. İş hayatı yada kurulu bir yaşam düzeninin bozulması gibi durumlar Uzaktan Eğitim sisteminde herhangi bir sorun teşkil etmemektedir. Mevcut bütçenizi uygun şekilde, bulunduğunuz yerde hem çalışma hayatınızı hem de eğitiminizi devam ettirebilirsiniz.

 

 

 

 

 

YKS SINAV BAŞVURU TARİHLERİ

 

SINAV

SINAV TARİHİ

SINAV BAŞVURU TARİHİ

GEÇ BAŞVURU TARİHİ

SONUÇ TARİHİ

YKS 
Yükseköğretim Kurumları Sınavı 
2018-YKS 1. Oturum (TYT)

 

 

23.06.2018

 

 

01.03.2018
21.03.2018

 

04.04.2018
04.04.2018 23:59

 

 

31.07.2018

YKS 
Yükseköğretim Kurumları Sınavı 
2018-YKS 2. Oturum

 

 

24.06.2018

 

 

 

 

 

01.03.2018
21.03.2018

 

04.04.2018
04.04.2018 23:59

 

 

31.07.2018

 

 

 

 

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM ÖĞRENİM ÜCRETİ VE KATKI PAYI MİKTARLARI

BAKANLAR KURULU TARAFINDAN AÇIKLANAN 2017-2018 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ

  OKULU

UZAKTAN EĞİTİM (1 dönem)

UZAKTAN EĞİTİM MESLEK YÜKSEK OKULU

385.00 TL

 

Not: Öğrenci her dönem sonunda Sınıf başarı ortalamasında %10’luk duruma girmesi durumunda ücreti %50 oranında düşmektedir.

  • Uzaktan Eğitim Sınavları Nasıl Yapılmaktadır?

Ara sınavlarda online uygulamalar tercih edilmektedir. Final ve Bütünleme sınavları belirli gün ve saatte klasik sınav yöntemiyle (yüz yüze) bir araya gelinerek yapılmaktadır. Ayrıca bütünleme sınavları yapıldığından dolayı yaz okulu bulunmamaktadır.

  • Uzaktan Eğitim Programlarının Üniversitenin Diğer Programları Arasında Eğitim Kalitesi Farkı var mı?

Uzaktan Eğitim programlarında derslerin büyük çoğunluğu üniversitenin alanında uzman akademisyenleri tarafından verilmektedir. Bununla birlikte özel sektör ve çeşitli kamu kurumlarında yine alanında uzman kişilerle de eğitimin içeriği çeşitlendirilerek öğrencilerin sadece akademik bilgi değil uygulama ve saha bilgisi edinmesi de amaçlanmaktadır.

Dersler dijital ortamda örgün öğretimde olduğu gibi öğretim elemanı ve öğrenciler arasında canlı olarak gerçekleştirilmekte ve interaktif bir ortam sunulmaktadır. Bununla birlikte öğrenciler çeşitli uygulamalar ile diledikleri zaman öğretim elemanı ile iletişime geçebilir, kendilerine ayrılan “Forum” alanında sınıf arkadaşları ile soru, sınav, ders vb. konularda paylaşımlarda bulunabilirler. Derslerin işleyişi, kalitesi ve devamlılığı Afyon Kocatepe Üniversitesi tarafından kontrol edilmekte ve değerlendirilmektedir.

  • Uzaktan Eğitim Mezunlarıyla Örgün Eğitim Mezunlarının Hakları Arasında Fark Var mı?

Uzaktan Eğitim programlarımızdan mezun olan öğrencilerimiz aynı programın örgün eğitim mezunları ile aynı haklara ve unvanlara sahip olurlar. Önlisans diploması almış olan öğrencilerimiz DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile lisans programlarına geçiş yapabilirler. 

  • Öğrenim Yönetim Sistemi'ne nasıl erişebilirim? 

 Öğrenim Yönetim Sistemi’ ne erişim için internet bağlantısına sahip bilgisayar, tablet ya da cep telefonu gibi akıllı cihazlar kullanmanız gerekmektedir. Okulumuza kaydınız yapıldıktan sonra size verilen kullanıcı adı ve şifre bilgilerini kullanarak sisteme belirtilen aygıtlar aracılığı ile giriş yapabilirsiniz. 

  • Öğrenim Yönetim Sistemi'nde nasıl eğitim alabilirim? 

 Öğrenim Yönetim Sistemi üzerinde, ders içeriklerini takip edebilir, eş zamanlı olarak ders danışmanınız ve diğer öğrencilerle sohbet edebilir, forum, özgür ansiklopedi gibi ortamlarda fikirlerinizi ve bilgilerinizi paylaşabilir, derslerle ilgili duyuru, ödev ve alıştırmalara ulaşabilir, vize sınavlarınızı olabilir ve başarı notlarınızı öğrenebilirsiniz. 

  • Mezuniyet Diploması nasıl olmaktadır? 

            Okulumuzdan mezun olmanız durumunda alacağınız diplomada üniversite, yüksekokul adı ve mezun olduğunuz program bilgisi belirtilecektir. 

  • Sınavların Yöntemi ve Etki Oranı Nedir? 

 Okulumuzda vize sınavları Internet üzerinden yapılmaktadır. Final sınavları ise ilan edilen tarihlerde, üniversitemiz bünyesinde, sınıf ortamında yapılmaktadır. Ders sonu başarı notunuz hesaplanırken, vize sınavının % 20'si, final sınavının ise %80'i toplanmaktadır. Ayrıca, başarı notlarının hesaplanmasında Öğrenim Yönetim Sistemi içerisinde gerçekleştirdiğiniz diğer faaliyetler de [ödev(ler), Forum ortamında etkileşim, sohbetlere katılım] etkili olmaktadır. Okulumuza kayıtlı öğrencilerin mazeret sınavı hakkı bulunmamaktadır. 

  • Devam zorunluluğu var mıdır? 

 Afyon Kocatepe Üniversitesi Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu Ön Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin 20'nci maddesine göre, Uzaktan Eğitim programlarına kayıtlı öğrencilerde staj hariç devam zorunluluğu aranmamaktadır. Ancak ders danışmanları, öğrencilerin sistem üzerindeki ders ve faaliyetlere katılımını, başarı notlarının belirlenmesinde not olarak değerlendirebilmektedir. 

  • Staj faaliyetleri zorunlu mudur? 

Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokullarında, diğer bütün Meslek Yüksekokullarında olduğu gibi, staj faaliyetleri zorunludur. Stajını yapmayan öğrenci okulumuzdan mezun olamamaktadır. Eğer herhangi bir kurumda, okuduğunuz bölüm ile ilgili herhangi bir işte çalışıyorsanız, ilgili kurumda çalıştığınıza dair bir belgeyi okulumuza getirmeniz halinde staj faaliyetlerinden muaf tutulabilirsiniz.

  • Diğer programlara dikey veya yatay geçiş yapabilme imkanı var mıdır? 

 Açık veya uzaktan öğretimden diğer açık veya uzaktan öğretim diploma programlarına yatay geçiş yapılabilir. Açık ve uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilmesi için, öğrencinin öğrenim görmekte olduğu programdaki genel not ortalamasının 100 üzerinden 80 veya üzeri olması veya kayıt olduğu yıldaki merkezi  yerleştirme puanının, geçmek istediği üniversitenin diploma programının o yılki taban puanına eşit veya  yüksek olması gerekir.

Birinci veya ikinci öğretim diploma programlarından açık veya uzaktan eğitim veren diploma programlarına yatay geçiş yapılabilir.

Okulumuzdan mezun öğrenciler, dikey geçiş sınavına girerek, uygunluğu kabul edilen her hangi bir bölüme geçiş yapabilirler.

 

UZAKTAN EĞİTİM HARİTA VE KADASTRO PROGRAMI

  • Harita ve Kadastro Programı Afyon Kocatepe Üniversitesi Uzaktan Eğitim MYO’nda 2011 yılında kurulmuş olup aktif olarak devam etmektedir.
  • Program kontenjanı 52 olup 2018-2019 eğitim yılı için arttırılması planlanmaktadır.
  • Programın ağırlıklı olarak Harita ve Kadastro konusunda bilgi ve tecrübe sahibi olup özel sektör ya da kamu kuruluşlarında çalışanlar tarafından tercih edildiği görülmektedir.
  • Toplam eğitim süresi 2 eğitim öğretim yılıdır (4 dönem).
  • Program bünyesinde mesleki olarak Klasik haritacılık, Fotogrametri ve Coğrafi bilgi sistemleri eğitimleri ağırlıklıdır.
  • Dersler ve ara sınavlar online olarak yapılmaktadır.
  • Final ve bütünleme sınavları ise Afyon Kocatepe Üniversitesi dersliklerinde sınıf ortamında yapılmaktadır.

Final sınavları öncesindeki 5 gün uygulama haftası olup uygulama gerektiren dersler için öğretim elemanı eşliğinde mesleki ekipmanlarla birlikte pratik yapılmaktadır. Uygulamalara katılım zorunlu olmayıp final sınavlarına katılım zorunludur


02.03.2018

Okunma Sayısı: 4029


3.149.251.155








DİĞER HABERLER

Tohi-der | Topograf Haritacılar ve İnşaat Çalışanları Derneği

© Copyright 2020  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır. | Dernek Sitesi | Köy Sitesi


Top